Integrering og asyl

«Alle kvinnene er syke»

Aftenbladet har fått se rapporten om de 62 lengeventende og fastlåste asylkvinnene. Det gjør inntrykk å lese i dagens Aftenblad hvor rystet en så garva jounalist som Torunn Egge Roux fremstår. Hun er velkjent med asylfeltet og har sett mye. Hun skriver: 

«Rapporten er hjerteskjærende. Alle kvinnene er syke, og flere er i realiteten pleiepasienter. Uten rett til annen behandling enn akutt helsehjelp, forverres tilstandene. Belastningene øker også når et mottak legges ned og beboerne må flytte, gjerne langt av gårde til et sted der de ikke kjenner noen. Dette skjer regelmessig, mange av kvinnene har flyttet nesten like mange ganger som år de har vært i Norge.» 


«Alle kvinnene er syke» Torunn Egge Roux, Aftenbladet 29. Mai 2017

RIA sin kvinnegruppe ledet av Wenche Drevland har fått på plass en dyptgående rapport. Aftenbladet skriver: «Blant de lengeværende flyktningene med endelig avslag er en liten gruppe enslige kvinner over 50 år. Det er bare 62 av dem, og hver eneste politiker på Stortinget vet at det ikke er mulig å transportere dem ut av Norge. De plikter også å vite at svært mange av disse kvinnene er syke, flere av dem er pleietrengende.»

Tirsdag 30. Mai kl. 19 på Sølberget Kulturhus, (kino, Arenageren, midt i hjertet av Stavanger) kan du selv få høre historiene og være med å sikre trøkke på slik at Norge rydder opp i denne økende humanitære katastrofen. 

Trykk her for : Mer info på RIAs webside 

Anbefaler på,det varmeste å støtte til RIA ved å betale kontingenten; kr. 200 for medlemmer og kr. 50 for støttemedlemmer til konto 1503.34.28747. Husk merk betaling med din mailadresse. 

Illustrasjonsbilde: Terje Høyland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s