Integrering og asyl

Rettsak for ny IMI konvertitt!

Muhammad Ali kom til asylmottak i nabolaget til IMI Kirken og begynte på språkcafén i kirka. Her traff han Lars Fredrik og andre og begynte å henge sammen mer og mer. En søndag møtte jeg han etter en gudstjeneste. Dagen før visste jeg at han hadde fått Bibelen på sitt eget språk. Jeg var spent på om han kom til å nevne det da mange andre muslimer satt sammen med han. Men han strålte og fortalte meg at han allerede hadde lest 25 sider. Hva gjorde inntrykk spurte jeg? Bibelundervisningen som så fulgte er noe av det sterkeste jeg har fått lytte til. Etterhvert kom han for å bli døpt. I IMI-kirken er vi restriktive med dåp av asylsøkere. Vår viktigste begrunnelse er at konvertitten skal få ha god tid til å reflektere over troen som ble forlatt og få tid til å omfavne den nye troa. Som et naturlig steg begynte Muhammad Ali på bibelskolen Acta og har vokst stadig sterkere i troa på Jesus. 23. April i år ble han døpt foran 600 av IMI Kirkens medlemmer. Samtidig tar han et nytt navn: Benjamin

Men UNE tror ikke at han er kristen og har gitt han sitt siste avslag. I flere runder har vi lagt frem fyldige rapporter som beskriver en stadig mer dyptgående kristen tro. Men UNE sier at han ikke er kristen! 

Alle er enige i at relle kristne skal gies beskyttelse i Norge når de er fra landet Muhammad kommer fra. Vi som har fulgt saken fra menigheten sin side har i liten grad blitt hørt. Ny forskrift sier at menigheten skal høres, men da konvertitteamet til IMI la frem sin rapport,  etter 40-50 timers nøye gjennomgang, så ble den i stor grad neglisjert. Det er også faktiske feil i dommen som er såpass alvorlige at utfallet vil kunne bli annerledes. Samtidig drar han med seg en første asylsak som i de fleste tilfeller svekker troverdigheten. Det er delevis tilfellet også her, men vi tror det er mulig å møte dette på en ok måte. Vi ruster oss for flere runder i retten. Første runde starter nå:
Etter at advokatteamet vårt har sett på saken er vi alle villig til å ta en ny kamp i retten. Advokatene tror det er vinnersjanse og legger 40.000kr! i potten ved at de jobber dugnad. Da får vi prisen ned i 80.000kr. Nå trenger vi hjelp til å klare det! Din bidrag vil være avgjørende. Både store og små beløp vil bidra til at vi får sikret oss at alle sider av saken blir belyst. 

Hvordan bidra? Du kan vippse til «IMI Kirken Internasjonal» 93846  og merke med «Rettsak» eller overføre til IMI bankkonto: 3000 34 00030 HUSK Å MERKE med «Rettsak». 

Spørsmål og pressehenvendelser kan sendes til terje@imikirken.no

2 replies »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s