Integrering og asyl

Konvertitt team billetter revet bort frem til januar!

En gang i måneden står IMI Kirkens konvertitt team klar til å ta imot to konvertitter. Denne høsten er det kun en plass ledig. Resten er tatt av konvertitter som kommer fra ulike deler av landet. Felles for de alle er at de så langt ikke er blitt trodd på sin nye tro. Vår rolle er å gi UDI/UNE et betydelig større bilde før de tar sin endelige beslutning. Vår mulighet til å gå grundig inn i konvertittens tro over 30-40 timer er en unik mulighet for konkvertitten å vise så mye som mulig av sin nye tro og å reflektere over byttet av religion. Noen ganger konkluderer vi mer negativt enn UDI, andre ganger finner vi mye tro og kan beskrive det gjennom en fyldig sluttrapport.

Nå er det fullt og de neste to ledige plassene er i januar 2018. Vi ordner med hybel og opplegg for konvertittene. For å dekke våre utgifter koster en plass 3000kr. Sluttrapporten gies til den som har bestilt rapporten og konvertitten selv. Vi oppmuntrer og utfordrer alle støttegrupper til å sende rapporten videre til UDI/UNE, også de som vi konkluderer mindre fordelaktig på. Vi mener det er i kirkas interesse å få synliggjort dem som faker tro for å få opphold. Vi registrerer at enkelte miljø ikke er villig til å gi inn noe mer enn støtteerklæringer og underslå dermed viktig info som UDI/UNE burde ha fått.

Oppholdet gir også god tid til å lære mer om kristen tro og ha gode dager sammen med oss i IMI Kirken. Inløp av oppholdet får de nyte bønnehuset, helbredelsesrommet, gudstjeneste og bønne møter.

Teamet vårt er språkmektig og har kompetanse innenfor Farsi/Dary, arabisk og europeiske verdensspråk som engelsk og fransk
Vi har kompetanse innefor kulturkunnskap, religionsvitenskap, systematisk teologi og betydelig innsikt i buddisme, åndetro og Islam.

For å sikre deg de siste plassene eller stå på venteliste for vårprogrammet kan du kontakte oss på terje@imikirken.no

Illustrasjonsfoto fra den iranske street art kunstneren Nafir. Han lever i Iran og driver kunst med fare for sitt eget liv.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s