IMI Kirken

Nå er det fritt frem å ansette de ureturnerbare! (Pressemelding)

Arne Viste og hans bemanningsbyrå har ansatt papirløse i to år. Politiet henlegger og kaller det intet uaktsomt.
Firmaet har gitt ut 300 arbeidstillatelser i eget navn og tuftet på grunnloven. Politiet kaller det intet uaktsomt
Politiet har hatt tilgang til alle beviser og 100% innsyn. Henleggelsen skjer på bakgrunn av bevisets stilling. Politiet har uttalt at det ikke er tvil om sakens faktiske forhold, men det juridiske. Det betyr at:

Nå er det fritt frem for å ansette de uretunerbare.

Litt bakgrunnsinfo:

Arne Viste og bemanningsbyrået Plog har bedt om en avklaring på om det virkelig er lovelig å holde mennesker i Norge borte fra retten til arbeid. På bakgrunn av paragraf 110 i grunnloven har han utstedt arbeidstillatelser, han har ansatt et tjuetalls ureturnerbare papirløse og har bedt politiet anmelde han. Dette for å få prøvd saken for retten. Det nektet politiet å gjøre. Et nytt vendepunkt kom da IMI Kirken valgte å ansette en eritreisk dame og stå offentlig frem med det bevisste valget. Fremdeles ville ikke politiet anmelde forholdet og det ble tolket som at det juridiske er uoversiktlig i denne saken. Det endte med at Arne Viste som privat person anmeldte Plog. Lenge svarte ikke politiet, men nå foreligger svaret deres.

I henleggelsen sies det at verken bruken av arbeidskraften eller arbeidstillatelsen tuftet på grunnloven ikke er uaktsomt. Dette kan ikke bety noe annet enn at det nå er fritt frem for arbeidstakere å ansette mennesker fra denne lengeventende gruppen og bidra til at de omsider får et verdig liv. Mange har i 10-25 år gått på vent. Forskningsrapporter har vist at de bokstavelig talt er i ferd med å råtne, i og med at de er fratatt muligheten til helsehjelp og heller ikke ha roenger til å ordne det selv.

I en sms skriver Arne Viste: "Politiet har bestemt seg. De vil ikke straffe Plog AS, og virksomheten kan dermed fortsette! "Henlagt på grunn av bevisets stilling" er begrunnelsen. Da virksomheten er reell og ansettelsene har vært avdekket i en rekke runder både i form av politibesøk, arbiedstilsyn, mattilsyn og lignende, er jeg ganske trygg på at politiet vil vise til "den juridiske usikkerhet" dersom journalister går dem på klingen.Det er en KJEMPESEIER. Statsadvokaten kan omgjøre henleggelsen, men det bør skje innen tre måneder."

Plog med eier Arne Viste sammen med IMI Kirken inviterer til pressekonferanse fredag kl 09. eller fortløpende
Sted: IMI Kirken, Gunnar Warebergs gt. 15, 4024 Stavanger (Inngang finner du på høyre side av Scandic Hotell)

For info og tid til dybdeintervju etc. kontakt terje@imikirken.no eller 47279194 (Terje)

Her er brevet fra Politiet:

Egil Elling Ellingsen, pastor i IMI Kirken og Daglig leder i Plog, Arne Viste er strålende fornøyd med henleggelsen

1 reply »

  1. Thats a very good new finally our tears found the prices..Thanks to Arne and all who did support us and mostly who believes in as been human nature or people of God for your effort..May God bless you all…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s