IMI Kirken

Politikermøte i IMI Kirken om konvertitter

Geir Toskedal, KRF, har vært en viktig samarbeidspartner for oss i Integrerings spørsmål. Han er en av de få som har våget å jobbe åpent og positivt for asylsøkere og konvertitter. Han er kunnskapsrik og en politiker som bygger samfunn fremfor å sanke stemmer. Idag fikk han, i en travel valgkamp, tid til å møte noen av oss fra Konvertitteamet. Etter lovendringer er noe blitt bedre i forvaltningens håndtering av konverittsaker. Oftere nemdbehandling og mulighet for menighet til å bli hørt av nemda. Likefullt så er det for mange åpenbare saker som ikke blir trodd og som må sendes til domstolen. Det er dyrt for samfunnet, da det er saker som vi ofte vinner. Det er også unødvendig fordi det styrker ikke tillitsforholdet mellom kirka og UNE. Det er altså behov for nye justeringer slik at kirke og UNE får spille bedre på lag. Samtidig vet vi at å bygge tillit tar tid og vi er skodd for å føre mange saker for domstolene frem til vi kan slippe det. For oss er det ikke ønskelig med rettsaker, men det er heller ikke greitt å se kristne ledere i våre menigheter ikke bli trodd på deres kristne tro.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s