Cambodia

En telefon endret alt!

Da jeg, Morten, gikk på søndagsskolen fikk jeg høre om misjonærene. Mennesker forlot tilværelsen i Norge, tok med sine familier og bodde blant lokalbefolkningen. Med enveisbillett i lommen og de gode nyhetene i både hjertet og koffert dro de ut med mål om å gjøre folkeslag til disipler.  Jeg er takknemlig for å stå på skuldrene av de mange som har gått foran. Her har du historien om hvorfor jeg idag har sagt ja til å jobbe globalt utfra IMI Kirken:

tmp15B46_thumb3 Kina 1911 – Fransk misjonær

Med oppvekst i bedehusmiljøet i Mandal har historiene fra  misjonsmarken begeistret meg så lenge jeg kan huske. Jeg husker spesielt godt da Alf Halvorsen (misjonær i Mail) talte på søndagsmøte. Historiene han delte begeistret meg. Min egen tjeneste foregikk innenfor Norges grenser, men sent i 2013 tok det hele en brå vending.

En telefon forandret min retning:

Jeg lå på sofaen og slappet av da det ringte i telefonen. På tråden var min gode venn Lars:  ”Vil du vere me te Nepal? E tenkte ner å bygge sygehus.”  Jeg var reiselysten og takket umiddelbart ja. Her startet min reise i misjonens oppdrag.
Som voluntør for Normisjon fikk jeg utfordret meg på flere plan. Jeg fikk brukt min tekniske kompetanse og deltok i den lokale menigheten. Med egne øyne fikk jeg se hvordan evangeliet ble til forandring i samfunnet og enkeltmenneskers liv.

Jeg var sulten på mer og søkte meg inn på Acta Bibelskole.  Et vanvittig lærerikt år gav meg også mer global erfaring gjennom IMI Kirkens arbeid i Thailand og Laos. Etter et halvt år i Oslo søkte jeg nye utfordringer på misjonsmarken. En ny telefonsamtale, denne gangen til Terje: Hei, kan jeg reise til Kambodjsa?

(artikkelen fortsetter under bildet)

IMG_0011 Samme hatt men nye tider i misjonen.

Kambodjsa ble en mangfoldig reise, jeg fikk gode erfaringer og oppleve at misjonen har sine krevende sider.

IMI kirken ønsker å se rakrygget kirke i hver nasjon. I Kambodsja utrykkes dette med en enkel setning: Slå følge, og gi det videre. Enkelt forklart betyr det at vi søker å utruste og lokalbefolkningen til selv å lede sin egen kirke.

Nå lurer du kanskje på hvordan dette kan realiseres. Mye har skjedd siden 1911. Vi står ovenfor en ny tid og globaliseringen har gitt oss nye muligheter for hvordan vi driver misjon. Det er i dag mulig og reise på ukesturer til Asia eller kjøre videokonferanse fra Norge direkte med lokal medarbeider.

Fra august i år er jeg  ansatt i IMI internasjonal stab. Dette finansierer jeg med å hente lønn fra jobb i samfunnet og setter av ca 40% av tiden min til å jobbe i kirken. Dette er en ordning som krever fleksibilitet fra flere hold, men jeg tror det er mulig. IMI kirken ønsker flere spesial medarbeidere velkommen. Jeg tror en slik ordning kan passe flere enn meg. Høsten er moden!

Kanskje du er bare er en telefon unna?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s