Agenda1

Gjennombrudd i misjonstenkningen!

Vi har lært mye fra kirkene i Asia og de siste månedene har vi forstått og sett noen svært intressant i hvordan personer og nasjoner blir forvandlet. Gjennom læringer fra kirkeledere i Bangladesh, Thailand og Kambodsja falt noen betydelige brikker på plass. I vår vestlige tekning er vi gode på konsept, forståelse, tenkning, redskaper og teori. I vår forkynnelse er det overvekt av å sikte mot forståelse som så skaper endring i handling. I møte med kirkene i Asia har vi oppdaget at det er to andre faktorer som trenges for en varig og dyptgående forandring.

Steve, Martin og Kjartan la frem funnene for Agenda1 + ledere denne uka.

(Fortsetter under bildet)

Trekant:

Vi er sendt med et budskap. Ofte organisert gjennom manualer og redskaper, slik f.eks Agenda1 er gjort tilgjengelig i stadig flere land. Dette bygger på en tydelig identitet av at vi er Høyt elska av Pappa Gud. Vi jobber ikke ut fra plikt for å vinne Guds og andres gunst, men utfra visshet om at Gud er strålende fornøyd med den enkelte av oss lenge før vi har gjort noe som helst.

Det tredje elementet er kraft dimmensjonen som ligger i Guds rike kulturene. Disse kulturene er f.eks familie, vitnesbyrd, helbredelse, profeti, Guds nærvær, godhet, bekreftelseskultur og mye mer. Dette er ikke kontroversielt i en asiatisk kontekst som er vant med den åndelige kraft dimmensjonen. Gjennom vårt arbeid i Asia har vi sett at team som er bærer av disse kulturene får se betydelig mange dører gå opp, dører som vanligvis ikke går opp eller som krever årtier med forsiktig relasjonsbygging. Det samme er tilfellet i Norge og Europa. Betydelig mange av tilbakemeldingene fra våre tre Åpen Himmel konferanser handler om hvor forvandlende møte med Guds rike kulturene har vært.

Det er ikke først og fremst undervisningen vår som gjør at 2000 ledere kommer på våre treninger hver sjette måned i Kambodsja. Det er organisasjoner som er langt dyktigere enn oss i formidling og innhold. Det er ikke penger eller fordeler som trekker, fordi de får ingen. Igjen og igjen forteller de om at Gudsnærværet, bekreftelseskulturen, helbredelseskulturen, den profetiske kulturen, godhet, familieopplevelsen på tvers av kirkesamfunn, alder og samfunnslag, o.s.v, som gjør denne treningen annerledes alt annet. Vi merker at deltakerne åpner for teoretisk tenkning på en helt annen måte etter å ha erfart Guds nærvær og vi ser at enkle praksiser av disse kulturene hjelper til å forstå undervisningen.

Når kirkene i Kambodsja skal sette opp lettbeinte huskirker som kan multipliseres i takt med vekkelsen og som samtidig gjør nykristne til disipler så har de valgt fem Guds rike kulturer. Disse er så enkle at selv uskolerte forstår, husker og kan lære videre. De har valgt flg. fem: 1. Vitnesbyrd 2. Hvile i Guds nærvær 3. Bibel 4. Be for syke 5. Sende hverandre ut med Guds kraft for å be for syke, snakke om Jesus og gjøre godhet

1 reply »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s