Agenda1

Reiste i to dager for Agenda1 samling!

Mae Sai er et distrikt i Thailand som grenser både til Laos og Myanmar. Denne grensebyen har et fargerikt felleskap der kinesiske handelsmenn selger varene sine side om side med burmesere og muslimer. I dette samfunnet lever folk sammen uansett kulturell og religiøs bakgrunn.

Midt i denne fargerike byen har Thailand Christian Network (Tcn) blitt invitert til å arrangere Agenda 1 lærefellesskap. En gruppe kristne fra Akha stammen i Myanmar ønsker å få trening og undervisning i disippelgjøring.

Vi er alltid spent på hvor mange som kommer, forteller Marit, og i dag var møterommet stappfullt av 90 entusiastiske unge Akha-ledere. Tre-fire av de viste seg å ha reist landeveien fra grensa til Kina i to hele dager for å bli med på Agenda1 samling. De hadde hørt via jungeltelegrafen at dette var en viktig samling de måtte få med seg. Det viste seg at disse fjell-karene aldri hadde sett hvite mennesker før og det var ikke så ofte de reiste noen plasser. De fleste andre hadde også reist langt for å komme hit. Det var fantastisk å se den hungeren disse 90 lederne hadde på å få med seg all undervisning for så å ta det med tilbake til husgruppa eller kirka si.

Etter at Jon Arve og Live hadde undervist om at vi alle er disipler og at vi gjennom våre liv kan disippelgjøre andre, var det ei dame som kom fram og fortalte at hun selger varer på markedet. Gjennom å bygge relasjoner til kunder og andre selgere, har hun sakte men sikkert begynt å disippelgjøre andre. Dette hadde hun til nå gjort ubevisst men etter undervisninga var hun i fyr og flamme! Det gikk opp for henne at om hun disippelgjorde to og de igjen disippelgjorde to hver ville snart et helt samfunn være disippelgjort! «Ikke bare et samfunn» var det plitselig en mann som sa, «hele Myanmar kan nås med evangeliet på denne måten»!

Kategorier:Agenda1, Jesus, Myanmar, Thailand

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s