Cambodia

Nå testes arbeidet i Kambodsja!

Nå begynner for alvor testingen av det vi har bygd i Kambodsja. Vi har gitt videre i tre ledd av ledere og nå skal tredje leddet gi videre til et fjerde ledd. Det betyr at jeg, Terje, som startet Lederseminaret i 2010 og deretter trente pastorene Chakreya og Sithuon til å bli andre leddet, er ute av feltarbeidet i de tre første regionene. Disse tre regionene representerer 14 provinser totalt og ca 1200 ledere. Denne uka begynte besøksrunde nummer tolv.

Det betyr at vi i tre av fem regioner har gitt fra oss lederskap på feltet. Det betyr ikke at vi har delegert oss bort fra dem, men vi harvgitt videre slik at min og vår rolle er blitt annerledes. To ganger denne uka er jeg på skype med teamet, både for å støtte, utfordre og lære. Men det betyr at de hele året reiser alene, det betyr også at tredje og fjerde generasjonen skal i gang med å reise annenhver gang uten Sithuon og Cahkreya. Det betyr at om seks til tolv måneder skal de reise uten dem som trente dem opp, uten dem som som folk nå forbinder med ledertreningen. Vil savnet bli for stort, vil de etterhvert ikke komme når Chakreya og Sithuon ikke kommer? De samme utfordringene som når min rolle ble endret. Ville de la være å komme når den hvite mann ikke lenger kom? Fordi vi lyktes med den overgangen tror vi at vi også skal lykkes nå. Denne uka har bare en person etterspurt meg. Det var en mann som eier en restaurant vi ofte bruker……. 🙂

Denne uka har første regionsteamet siste øvelse før de skal i gang alene. Eller må de ha en treningsrunde til før de er klare? Vi er ikke sikre, selv om de har kommet langt i å ta over. Har de nok enhet seg i mellom, eier de Guds rike kulturene godt nok, klarer andre generasjon å endre sin rolle fra å gå foran til å følge tett på bakenifra? Har de klarte å sette de ulike rollene i teamet? Hva taler imot? Hva taler for? Gledelig å merke at vi har en trygg og tydelig debattkultur i lederteamet, hvor både hyrdene og apostlene og lærerne våger å løfte frem sin vurdering.

Hvordan gjør vi dette på bakkeplan?

Helt konkret betyr det at de har vært med i utviklingen av temaet som skal undervises. Det betyr at Sithuon og Chakreya underviste det meste på tirsdag og så tok teamet over fra onsdagen av. Tre dager på rad har de stadig lært mer og vokst mer. Vil Chakreya og Sithuon klare å slippe taket? Vil teamet våge å stole på egne ferdigheter? Er de blitt gitt et så tydelig mandat at sjalusi og maktkamp i hver provins ikke kan stikke pinner i hjulene? Dette er en krevende overgang som veldig få misjonsorganisasjoner våger uten at de er nødt. Det kan rakne nå eller det kan vise seg at arbeidet som er gjort tåler den heftige testen som de nå utsettes for. Vi samler teamene i mars for å planlegge neste runde. Da er det om å gjøre at de ikke bare bidrar i å utvikle neste tema, men også begynner å forberede innhold. Vi har en mulighet til å gå en ekstra runde med dem før vi slipper dem. Det avgjøres i etterkant av mars. Neste utfordring er de to neste regionene.

Erfaringene denne uka med første region er positive. Gud har denne uka bekreftet deres undervisning med ild og kraft. Om seks til tolv måneder vil det vise seg om det var nok . Her er noen av bildene fra denne ukas trenings samlinger i fire av landets fylker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s