IMI Kirken

Norge skylder asylsøkere penger!

Som en del av prosessen mot å gi lengeventende mulighet til lovlig arbeid har etat etter etat slitt med å finne gode grunner for å nekte. Politiet har henlagt saken og en bieffekt av hele prosessen er at Plogleder, Arne Viste, oppdaget at norske myndigheter feilaktig over flere år har inndradd alt for mye fra asylsøkere i den tida de hadde lovlig arbeid.

I perioden 2000-2010 var det mange ureturnerbare asylsøkere som hadde skattekort og fikk arbeide og betale skatt. Men skattemyndighetene gjorde en feil, og krevde inn trygdeavgift selv om skattyteren ikke var medlem i folketrygden.

I samtaler med skattedirektoraktet innrømmet sentrale ledere at dette hadde blitt feil og sa at de ville rette opp uretten så fort dem det gjaldt meldte seg. Nå har organisasjonen Mennesker i Limbo tatt på seg jobben med å koordinere registrering . Nå trenger vi din hjelp til å spre info om dette slik at de det gjelder får registrert seg. Registrering skjer her!

Innsikt og siste nytt i å gi skattekort tilbake til lengeventende asylsøkere finner du her!

Foto:Terje Høyland «Norgesglass»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s