Agenda1

Gjelder sabbatsbudet også for pastorer?

«Det har vært mye fokus på den store veksten i Agenda1 i det siste, med oppstart i flere nye land. Men veksten skjer også i Kambodsja og Thailand der vi startet med Agenda1 i 2010,» forteller Steve Bruns i et reisebrev fra Asia.

I denne uken fikk jeg være med for første gang på Agenda1 i Mae La Noi i Thailand. Det ligger langt oppe i fjella nær grensen til Myanmar. Her møter vi ledere fra ni menigheter med folk fra Karen-stammen. Dette folket ligger langt nede på rangstigen i landet og blir diskriminert og utnyttet. Det er desto større glede å se dem reise seg og forstå hva Gud har lagt ned i deres hender, å høre dem drømme om hva de kan bety for sitt folk og samfunn.

Pastorpar Tui og Pong, som også deltar i Agenda1 i øst Thailand med sin menighet der, har et stort hjerte for disse folket og har engasjert seg for å bringe Agenda1 til dem. Det er rørende å erfare den varme familiekulturen de har bygget med disse pastorene de siste par år. Vi lærte dem hvordan de kan lytte til Gud for hverandre og det kom både latter og tårer da de betjente hverandre på denne måten. (Tekst fortsetter under bildet)

I dag fullførte vi den første samlingen i «Fase 2» for menighetene fra Pursat provins i Kambodsja som har vært gjennom to år med Agenda1. Dette er kanskje det stedet der vi i IMI Internasjonal er vitne til mest vekst i antall nyfrelste og nye menigheter. Både aksjon, evangelistsatsing, huskirkeplanting og ledertrening har betydd enormt her. Agenda1 hamrer løs på prinsippet om å gjøre disipler som gjør disipler som gjør disipler. Det tar tid å riste seg løs fra de gamle forestillinger om at pastoren skal drive en menighet for medlemmene. Men det er god framgang!

Den nye undervisningen som gjorde mest inntrykk på lederne denne gangen handlet om å hvile. Disse lederne er absolutt ikke kjent for å ligge på latsiden. Det var en aha-opplevelse for de fleste at de måtte puste inn før de puster ut. Sabbatsbudet ble gjenoppdaget til både begeistring og gru. Nei, det å preke på gudstjeneste, be for syke, besøke de gamle og evangelisere i landsbyen på en vanlig søndag er ikke det samme som å hvile.

– Går det an å hvile på en mandag?

– Men hva skal medlemmene si hvis jeg ikke tar telefon da?

Av Steve Bruns

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s