Cambodia

Enkel, men eksplosiv huskirke (video)

Mens resten av gjengen skulle ut å lete opp folk etter aksjonen, ble fire utvalgte evangelister igjen. De skulle få en siste gjennomkjøring før de skulle lede sin første huskirke. De andre dro og jeg satt igjen med unge evangelister. Etterhvert kom det en voksen, men han kom etter treningen. Det var mye som svirret rundt i hodet der jeg satt. Det er kun en kirke her oppe, det er langt til neste kirke og det er et krav fra oss om at evangelistene må være fra området slik at transportutgiftene holdes nede. Det forklarer nok at man hadde valgt såpass mange ungdommer. De vil for øvrig fortsette skolegang og ha disse oppgavene på fritiden sin.

Så dermed må vi forholde oss til kirkas valg og fokuserer på det vi har, ikke på det vi ikke har. Derfor måtte vi trene dem etter beste evne for idag skal de lede to huskirker.

Allerede på øvelsen står han yngste frem. Han husker det han skal si og sier det med innlevelse og tydelighet. Så bærer det avgårde. Idet vi ankommer, kommer også en av bussene med voksne ledere og evangelister. Å nei, tenker jeg. De vil sikkert ta over ledelsen av gruppa. Eller så vil hele det enkle huskirke konseptet vise seg frem fra en dårlig side når unggutten ikke får det til. Alt snakket om at dette er så enkelt at selv folk uten utdannelse kan lede gruppa, kommer til å få et skudd for baugen.

Det kommer fire voksne til denne første huskirka og unggutten får lede i fred. De vokse står rundt og heier på han, hjelper der det trenges, før unggutten igjen tar over. Når han snakker så lytter alle. De deler vitnesbyrd, hviler i Guds nærvær, leser bibelen, ber for syke og sender hverandre ut med Guds kraft til å gjøre godhet, be for syke og fortelle om Jesus. Unggutten får hele gruppa med når de ber for en syk. Han blir helbredet fra hoftesvikt. Det undrer alle når de kjenner hvordan bevegeligheten var før. Etter utsendelsen i Guds kraft trekker en av kvinnen i huskirke oss med til en nabodalen.

Nabo damen hører ingenting, har ikke kunne gå på to år og har mye smerte. Vi ber om hørsel først sier evangelist Sina, så kan hun høre og besvare våre spørsmål om hva som ellers er problemet.

Det ender opp med at hun får hørselen tilbake, all smerte forsvinner og hun begynner å gå! (Artikkel fortsetter under film)

Oppsummert har ungguttene ledet to huskirker, 17 nye har sagt til Jesus, 5 vil høre mer senere og 6 ville ikke høre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s