Identitet

Sped begynnelse?

Her startet mitt lederskap:

Det er ikke unge Høyland med killer instinktet bak til høyre, som er saken her, Toby, treneren på motsatt side. 17/18 år på den tiden. Han skulle bli svært viktig i mitt liv. Jeg husker ikke alverdens fra en fortreffelig, trygg og god barndom, men jeg husker hvor jeg var da han spurte meg om å være kaptein på laget. Tror ikke d innebar alverdens med plikter den gang, men han bekreftet lederskap i meg og det ble begynnelsen på en trygg identitet i å lede andre.

Litt senere traff jeg Toby igjen. I trappa opp til «hula» på Mandal Bedehus. «Hei, vil du være med i bibelgruppe som jeg skal starte, spurte Toby. Noe i meg sa at jeg måtte si ja. Det ble nok en gang livsforvandlende. Her fikk vi vokse i tro, frimodighet og trygghet. Han bekreftet oss og gav oss mulighet til å prøve og feile. Alle har vi tatt dette med oss inn i yrker hvor vi bygger samfunn. Tre av oss leder innenfor kirke.

Dagens unge og unge voksne er vidåpne for voksne som vil dele liv, vandre sammen med og heie på! Det er interessant å se hvor lite som skulle til og hvor viktig det ble! Jeg, for min del er svært takknemlig for at Toby brukte noe av sin tid på å bekrefte det han så Gud hadde lagt ned i den enkelte av oss.

Bilde fra Lindesnes avis

1 reply »

  1. Rørende og flott skrevet, Terje. Til glede og inspirasjon. Det bekrefter viktigheten av å bli sett og anerkjent, og det er jeg fremdeles levende opptatt av. Du var en god og tvers igjennom solid kaptein. Slik jeg husker det var jeg aldri i tvil om at det skulle være deg. Har også svært mange gode minner fra tiden i bibelgruppa og blir varm om hjerte av å lese det du skriver. Gud velsigne deg, Terje.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s