IMI Kirken

Uekte konvertitter får opphold i Norge:

Dobbelt side i Vårt Land onsdag 7 nov setter fokus på at uekte konvertitter får opphold, mens reelle konvertitter alt for ofte ikke blir trodd. Benjamin saken er bare en av 20 pågående saker, men er nok den verste vi har sett så langt.

Vår brodd er ikke mot enkeltpersoner i UNE eller domstolene, men mot et system som ikke er satt opp for å skille ekte fra uekte konvertitter. Ingen lett oppgave å se forskjell, for hvordan kan man måle graden av tro? Det går ikke, men man kan observere hvordan tro setter spor på ulike områder av livet.

Over flere år har vi i IMI-kirken bygget struktur og kompetanse for å bistå myndighetene og menighetene. Problemet er at myndighetene ser på oss som inhabile istedenfor for fagpersoner som kan brukes til å opplyse saken. Det er vanlig når f.eks psykolog trekkes inn. Et system som avskjærer seg fra de som kjenner konvertitten best, tar ofte feil i sine beslutninger. Likedan når folk uten inngående kjennskap til konversjon skal vurdere trosendring. I tillegg anvendes troverdighet eller mangel på det fra fortiden til å vurdere om konvertitt et troverdig i sin nye tro. Da overser man fullstendig kristens troens potensiale til forvandling.

Det er overmodent for en grunnleggende endring av måten konvertitter vurderes. Kun 5-15% blir i dagens system trodd som ekte konvertitt. En kjapp telefon til toneangivende menigheter i Norge gav oss tjue navn på grunnfestet konvertitter som i dagens system ikke blir trodd på sin tro! Det understreker behovet for endring.

Vårt Land artikkelen finner du her!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s