Arbeid for alle

Arne Viste tatt inn til avhør hos politiet

Akkurat nå sitter Arne Viste i et avhør som ventes å vare til i totiden idag fredag. Saken er forsøkt prøvd i norsk rett i mange år nå, og det er gledelig at det ser ut til å bli en vendingene saken. Nå har Oslo politiet kommet på banen og tatt ut tiltale mot Arne Viste og Plog a/s. Tiltalen går på påstått ulovelig bruk av arbeidskraft i følge Utlendingsloven. Sakens kjerne er at Grunnloven som står langt over Utlendingsloven i rang, samt Menneskerettighetene har en helt annen ordlyd. Det er forholdet og spriket mellom disse lovnivåene som Arne Viste lenge har bedt om at norsk domstol ser på. Det har ikke politiet ville hjelpe med og har henlagt saken to ganger.

Nå ser det endelig ut til at vi får belyst saken som går på at Grunnloven §110 sier at alle på norsk jord har rett til arbeid. Det å hindre lengeventende og fastlåste asylsøkere denne retten har store samfunnsmessige og personlige konsekvenser. Rettferdighet i Asylpolitikken la i 2017 frem en rapport som viste svært alvorlige konsekvenser for 65 av de eldste kvinnene i denne gruppa. «De bokstavelig talt råtner» var en av konsekvensene som ble løftet frem fra den landsomfattende undersøkelsen.

Da Arne fikk nærkontakt med denne prekære situasjonen begynte han kampen for verdighet for denne gruppa. Å kunne brødfø seg selv og ikke være en byrde for samfunnet er et viktig del av denne kampen og slik Arne ser det en grunnlovsfestet rett for alle på norsk jord.

Med på laget har vi nå fått landets beste advokat på grunnlovsrelaterte saker. Inntil for kort tid siden var Christian Reusch på Regjeringsadvokatens kontor. Han har allerede hatt mange høyesterettssaker knyttet til grunnloven. Det er der Arnes sak kommer til å ende, så vi gleder oss over at nettopp han ble oppnevnt.

NRK har opprettet en egen webside for Arne Viste saken og følger saken tett.

Trenger forbønn

Kan du tenke deg å stå opp for Arne og familien i bønn. Det å stå i gapet for de rettferdighetsløse er et utsatt sted å stå. Be om visdom, be om kraft, be om full seier for de rettferdighetsløse.

Hvis du vil be litt hver dag så vil vi høre fra deg. Send ditt ja til terje@imikirken.no

Illustrasjonsbilde er av gjerdesmetten som er blitt et viktig symbol i denne saken.

Kilde: http://mosvatnet.mostun.no/Hjem-Mosvatnet/FUGLER/Gjerdesmettfamilien/Gjerdesmett

Foto: Andreas Trepte

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s