Agenda1

Snøballen ruller i varme strøk

Dere setter i gang en bevegelse, en bølge, en stor snøball begynner å rulle.

Ordene kom fra ei dame i USA som fikk et profetisk ord til oss. Hun hadde ikke peiling hvem vi var eller hva vi driver med. I alle fall ikke mer enn det som Gud viste henne: Dere leder ikke ovenfra, men nedenfra.

Hvordan vil du oppsummere 2018, Steve Bruns?

Enda en oppsummering begynner med dyp undring over det som Gud gjør. Ingen av oss hadde drømt om at Agenda1 ville på så kort tid bli en bevegelse med over 350 menigheter spredt ut over hele Norge og i sju andre land på fire kontinenter. Det er som om Gud tar våre fem brød og to fisker og gjør dem til mat for tusener. Vi stiller opp med det som vi har og Gud ordner resten. Det er både spennende og utfordrende.

Det gleder meg å oppleve hvordan Agenda1 menighetene i Norge tar eierskap av Agenda1, bruker det i egen menighet og sprer det videre. Mennesker kommer til tro, blir disippelgjort og disippelgjør andre. Menigheter vokser og planter nye menigheter. Ledere får nytt håp og ny tro. Et nettverk, en familie vokser fram som bryter språk- og kulturbarrierer.

Her er noen av høydepunkter fra 2018:

  • I Norge ser vi flere lærefellesskap vokse fram av ulike menigheter fra samme område eller by. I Sandnes samles ledere fra elleve menigheter regelmessig for å bygge relasjon, be og ansvarliggjøre hverandre på planene fra Agenda1 samlingene. De samarbeider på flere nivåer og planlegger ny fellessatsinger for å nå byen med evangeliet.
  • I Finland samler vi både svensk- og finsktalende menigheter fra store deler av kirkelandskapet som ser god frukt vokser fram i sine respektive menigheter.
  • I Thailand, der vi startet Agenda1 Internasjonal i 2010 er vi midt i en eksplosjon der antall menigheter blir mer enn doblet på få måneder. Vi forbereder nye lærefellesskap i provinser i nord og i øst og samler nærmere 40 nye menigheter i Bangkok 1. februar.
  • I Kambodsja, der arbeidet fortsetter å vokse jevnt, har vårt team hatt to besøk av ledere fra Bangladesh som de har trent opp til å lede sitt eget lærefellesskap i Dhaka.
  • I Bangladesh har lokale ledere utført en smaksprøve og 15 menigheter har meldt seg på til det nye LF som starter opp i februar. Det er ekstra spennende at vi har ledere og menigheter som representerer både den muslimske flertallsbefolkning og kristne mindretallsfolkegrupper.
  • Filippinene så de oppsiktsvekkende vekst etter deres første samling med mange nye kristne, oppglødde ledere og vitnesbyrd om tegn og under. Vertsmenigheten har etter to samlinger startet opp et nytt lærefellesskap blant deres dattermenigheter på Mindanao og er klare til å ta Agenda1 til Vietnam.
  • I Nepal startet Familiekirken fra Ganddal, sammen med ledere fra Thailand og IMI kirken, et nytt lærefellesskap for ledere fra hele landet. En av pastorene hadde reist i fire dager for å være med og gledet seg stort til å komme hjem og dele alt han hadde lært, ikke minst hans erfaring med å møte en kjærlig Far som elsker betingelsesløs.
  • I Mali har Svein Høysæter og misjonærer fra Normisjon sett stor vekst og begeistring. Agenda1 stoffet er blitt oversatt til nye språk og ledere er i ferd med å spre det til nye land og folkegrupper.
  • I Cuba tok ledere fra mange kirker i sørøst imot Agenda1 med åpne armer. De tok med seg deres læringer om disippelgjøring og erfaringer med helbredelser og profetiske ord fra den første samlingen og begynte å bruke disse hjemme. Snart var det mange nye kristne, sterke vitnesbyrd og en ny menighet som ble plantet.
  • I USA (nei, jeg tuller ikke) har vi blitt oppdaget. Menigheter fra Boulder, Colorado har invitert oss til å starte opp et lærefellesskap i mai. Dører åpner seg på forunderlige måter.

Det profetiske budskapet fra damen i USA fortsatt:

Så ser jeg at dette nettverket eller hva det nå er, får et brohode til USA. Det blir en kraftnett for deres bevegelse som gir dere forsyninger.

Vi gleder oss stort over at så mange ulike kulturer og nasjoner kan ha nytte av Agenda1, som er blitt til i møte med Agenda1 menigheter i Norge og i Asia. Nå trenger nasjoner på fire kontinent din hjelp. Vi kommer tilbake til det på nyåret, men kan du allerede nå be og tenke over om du&dere kan hjelpe dem til å lykkes også gjennom økonomiske bidrag?

Hva har Gud planlagt for 2019? I don’t know. Men det blir utrolig spennende å være med på det som han har tenkt å gjøre!

Tusen takk for at dere også er med!

God jul og godt nyttår fra Agenda1 teamet!!

PS – Velkommen til Åpen himmel helg i Stavanger den 4-6. januar. Vi samler familien og venner til en helg med god tid til å være i Guds nærvær, lytte til han og være sammen med hverandre. Vi får besøk av David Wagner fra USA og det blir et heidundrende opplegg for tweens med Kathrine Johnsen Schmid. Info og påmelding: https://www.checkin.no/event/16840/aapen-himmel-konferanse-i-imi-kirken-januar-2019

IMPULS ungdomskonferansen samles siste helga i januar i IMI kirken og melder om rekordpåmelding i forhold til i fjor. Kan bli utsolgt tidligere enn før!!!

Illustrasjonsbilde:  fra Agenda1 Nepal hvor Agenda1 ledere fra Familiekirken, Sandnes, IMI KIrken og Thailand la til rette for at nasjonens ledere lykkes med Agenda1

Illustrasjonsbilde

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s