Arbeid for alle

Zolaprisen til Arne Viste!!!

Den årlige prisen går til mennesker som har utvist høyt sivilt mot.

Fra 1998 har prisen blitt utdelt til modige mennesker.

Fra Wikipedia: Zola-prisen; tildeles «personer som åpent og uredd har avdekket eller motarbeidet forhold som truer menneskeverd, demokrati og rettssikkerhet i Norge. Foreningen ønsker å inspirere enkeltpersoner til å vise sivilt mot gjennom utdelingen av prisen.

Tildeling skjer i Nobelinstituttets festsal den 13. januar hvert år. Årsaken til denne datoen er at Émile Zola den 13. januar 1898 utga artikkelen «J`accuse…!» om Dreyfus-saken i avisen «l`Aurore».

Arne Viste er anmeldt av den norske stat for å gi arbeid til fastlåste asylsøkere. Arne mener Grunnlovens paragraf 110 gir hjemmel. Dette motet har idag gitt han Zola prisen. På dyktige.no finner du historikken til hans mangeårige kamp for de rettferdighetsløse.

NRK er allerede nå ute med nyheten og vi er tilsted ei Oslo i kveld for å feire Arne og det viktige fokuset prisen gir saken. Fremdeles venter vi på at politiet går videre fra anmeldelse til rettsak. Håpet er at saken skal gå helt til høyesterett for en avklaring.

Arne har flere ganger sagt at han er villig til å gå i fengsel for å få belyst dennurett som rammer de langtidsventende asylsøkerne. Rapporter har vist at bl.a de eldre kvinnene blandet gruppen «råtner på rot». Det er på høy tid at norske myndigheter får ryddet opp i den menneskelig katastrofe som stilletiende skjer i blant oss. I signalpolitikkens navn tynes mennesker meget hardt over 10,15,20 år. En uverdighet som dagens prisvinner har satt på dagsordenen!

Bilde fra NRK.no. Se her hva de skriver:

1 reply »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s